top of page
Gaziantep Tanıtım Filmi

Gaziantep Tanıtım Filmi

Videoyu Oynat

Gastronomi  Şehri Gaziantep

Gaziantep'e geldiğinizde, sabah kahvaltıda isterseniz başlangıcı yöresel Beyran Çorbası ile yapabilirsiniz. İsterseniz kuzu ciğer (cağırtlak)kebabı, isterseniz de bol kaymaklı, çekilmiş antepfıstıklı ve şekerli katmer ile başlayabilirsiniz.

Yöresel ev yemeklerinden olan, bayram sabahlarının ve misafirlerin ağırlanmasında ana yemek olan yuvarlamanın, dolmaların, bol sarımsaklı ve sebzeli lahmacunun, mevsimine göre patlıcan, sarımsak, soğan, keme, yeni dünya (Malta Eriği )kebaplarının tadına bakmadan dönmeyin. Ali Nazik Kebabı'nın tadını Gaziantep'ten başka hiç bir yerde bulamayacağınızı iddia edebiliriz. Tüm bu yemeklerin yanında baklava, havuç dilimi baklava, şöbiyet, dolama, antepfıstıklı kadayıfın tadına bakmadan Gaziantep'ten ayrılmayın.

Ne Alınır?

Gaziantep’te el sanatları çok gelişmiş olduğundan,üretilen sedef kakma eşyalar, bakır işleme eşyalar, kutnu kumaşından dokuma kumaşlar, kravatlar, şallar, fularlar, el işlemesi saf deriden yemeniler, terlikler, Antep İşi olarak adlandırılan el işlemeleri, el dokuması halılar,kilimleri eski çarşılarda bulabilirsiniz.Eski çarşılarda ve pazarlarda biber, patlıcan, kabak, acur kuruluğu,pul biber, kuru zahter (çay için), kahvaltılık zahter, bulgur, simit (ince bulgur), haspir (bir tür safran), yörenin kuru siyah ve sarı üzümü, tahinli helvalar, pestil, muska, tatlı sucuk ve Antepfıstığı, almadan geçemeyeceğiniz ürünlerdendir. Gaziantep’ten giderken götüreceğiniz diğer yiyeceklerin başında baklava (kuru veya yaş), Antepfıstıklı veya sade kurabiye, dolama, şöbiyet, havuç dilimi baklava, kahke vb. gelmektedir.

Gaziantep'ten giderken götüreceğiniz diğer yiyeceklerin başında baklava (kuru veya yaş), Antepfıstıklı veya sade kurabiye, dolama, şöbiyet, havuç dilimi baklava, kahke gelmektedir.

bottom of page